Ιούλιος 2016

"Ψαλιδίζουν" τα ειδικά μισθολόγια

Τα πάνω-κάτω στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να φέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων. Το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα επιφέρει αλλαγές στις απολαβές 250.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορίες ειδικών μισθολογίων θα υποστούν αλλαγές, ανάλογες με εκείνες των υπόλοιπων εργαζομένων. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ενσωματωθούν στο βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Επιπλέον προβλέπεται:

Tags: 

Σφαγή στην Ιαπωνία

Τον τρόμο σκόρπισε τα ξημερώματα ένας 26χρονος Ιάπωνας, ο Σατόσι Ουεμάτσου στην περιοχή Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας, όταν εισέβαλε σε κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και κατακρεούργησε τουλάχιστον 19 ανθρώπους.

Ο Ουεμάτσου σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στα θύματά του την ώρα που κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα 25 άτομα που φιλοξενούνταν στο κέντρο, που εδράζει κοντά στο Τόκιο.

Tags: 

Οδηγός σκόρπισε τον πανικό και το έσκασε!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό απασχολεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τις αστυνομικές αρχές, καθώς ένας ασυνείδητος οδηγός σκόρπισε τον πανικό σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου, ενώ μετά το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε εγκατέλειψε το σημείο με το όχημά του!

Το συμβάν, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, ανέβηκε στο μεσαίο διάζωμα και χτύπησε μια κολόνα της ΔΕΗ, η οποία λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης έπεσε σε άλλο αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα!

Tags: 

Επιχειρηματίας τσακώθηκε με τροχονόμο και έκαψε το μπλοκ με τις κλήσεις

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε ένας Κρητικός επιχειρηματίας, ο οποίος καβγάδισε με γυναίκα τροχονόμο και αφού της άρπαξε το μπλοκ με τις κλήσεις, στη συνέχεια του έβαλε φωτιά! Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα κοντά στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, η τροχονόμος και μια δημοτική αστυνομικός έκαναν ελέγχους για παρανόμως σταθμευμένα οχήματα. Κάποια στιγμή, διαπίστωσαν ότι ένα δίκυκλο είχε σταθμεύσει στο πλακόστρωτο.

Tags: 

Στις φλόγες δασική έκταση στην Πιερία

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική περιοχή στους Παλιούς Πόρους Πιερίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και δεν απειλεί κατοικίες.

Ωστόσο μεγάλη δασική έκταση έχει παραδοθεί στις φλόγες. Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλο καθώς, υπάρχουν πολλές δύσβατες περιοχές, στις οποίες μπορεί να παρέμβει μόνο πεζοπόρο τμήμα και να δημιουργήσει διέλευση για τους υπόλοιπους.

Tags: 

Αλεξανδρούπολη: Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι οκτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στην επιτροπή της υπηρεσίας ασύλου.

Tags: 

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Το ωράριο λειτουργίας

Τα καταστήματα λόγω εκπτώσεων θα μείνουν ανοικτά, προαιρετικά, την ερχόμενη Κυριακή.

Ειδικότερα, τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 έως τις 20.00 και τα μικρά εμπορικά μαγαζιά έως τις 18.00.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την ημέρα αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η ΟΙΥΕ αποφάσισε να προκηρύξει 24 απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του εμπορίου, την «ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας», όπως αναφέρει.

Tags: 

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στο κέντρο της Αθήνας

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ζήνωνος, μεταξύ Κουμουνδούρου και Ομόνοιας.

Ειδικότερα, στις 16.45 σημειώθηκαν στο σημείο αρκετοί πυροβολισμοί που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα ονόματι Β.Κ. (κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός) και τον τραυματισμό δύο πολιτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Tags: 

Στις φλόγες κατοικία στον Πλατανιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κατοικία στον Πάνω Πλατανιά Κρήτης, πολύ κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Περίπου μετά της 23:30 η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο για να κατάσβεση την πύρινη λαίλαπα που είχε εκδηλωθεί σε σπίτι 5μελούς οικογένειας. Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η πυρκαγιά προκάλεσε υλικές ζημιές στο σπίτι, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να αντικατασταθούν, καθώς η οικογένεια είναι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Tags: 

Σε εξέλιξη φωτιά στη Λέρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 08.00 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παρθένι Λέρου.

Στο σημείο επιχειρεί ένα όχημα ΟΤΑ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης από αέρος συνδράμουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, πολλά στρέμματα γης όμως έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι του νησιού φοβούνται τον χειμώνα που θα έρθει, πως θα πληγεί το νησί από τις συχνές νεροποντές που έχουν κάθε χρόνο.

Tags: 

Σελίδες