Διπλώματα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές στις εξετάσεις

ΤΕΛΟΣ… ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ - ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης, καθώς όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρη τη διαδικασία.
Οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης φέρνουν την τεχνολογία στη διάθεση του εξεταστή, με τον υποψήφιο οδηγό να μην έχει καμία επαφή μαζί του. Συνεπώς, η διαδικασία του λαδώματος θα είναι εξαιρετικά… δύσκολη.
Η πρώτη βασική αλλαγή έρχεται στα μαθήματα οδήγησης, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας η παρακολούθηση των θεωρητικών και όχι μόνο μαθημάτων θα γίνει υποχρεωτική.
Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί να γράφουν και πολλές ώρες στον δρόμο, αλλά και να παίρνουν της βασικές γνώσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας πριν βγουν μόνοι τους στο δρόμο.
Αυτές είναι οι πέντε βασικές αλλαγές
Εκτός από το έλεγχο για την υποχρεωτική παρακολούθηση των πρακτικών και των θεωρητικών μαθημάτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία των εξετάσεων.
Τα οχήματα των σχολών οδήγησης θα αποκτήσουν υποχρεωτικά κάμερες και ακουστικά.
Την ώρα της εξέτασης μαζί με τον υποψήφιο οδηγό θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνο ο εκπαιδευτής και κανείς άλλος.
Τις κινήσεις του οδηγού θα βλέπουν μέσω κάμερας οι εξεταστές και θα του δίνουν εντολές μέσω του ακουστικού.
Οι εξεταστές θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο όπου θα υπάρχει δυνατότητα λήψης της εικόνας από το αυτοκίνητο και ομιλίας μέσω μικροφώνου για τις εντολές προς τον εξεταζόμενο.
Μέχρι το τέλος του 2019 οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία και η παρακολούθηση των μαθημάτων.