Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαιώνει τα σχέδιά του να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποιείται στη Μάλτα και τη Σλοβενία, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αργότερα το φθινόπωρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Τετάρτης.

«Η Σλοβακία είναι στο πρόγραμμα, μετά η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα», δήλωσε ο ποντίφικας στο ισπανικό ραδιόφωνο Cope, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές για την επίσκεψή του νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Οι ημερομηνίες του Αποστολικού Ταξιδιού του Πάπα «θα ανακοινωθούν μόλις επιβεβαιωθεί», σύμφωνα με τους Times of Malta, που επικαλέστηκαν εκπρόσωπο του Βατικανού, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου.

«Αυτή η απόφαση θα λάβει επίσης υπόψη την κατάσταση του Covid για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του Αγίου Πατέρα, των πιστών και όλων των εμπλεκομένων, όπως έκανε πάντα η Εκκλησία σε διαβούλευση με τις υγειονομικές αρχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στην Ελλάδα το 2016, επισκεπτόμενος το στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια στο νησί της Λέσβου στο ανατολικό Αιγαίο.