Ιούλιος 2021

Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους Κρητικούς να εμβολιαστούν

Το εμβόλιο Covid είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες και πρέπει να ληφθεί από όλους, είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε κατά τη διάρκεια περιοδείας σε κινητή μονάδα εμβολιασμού στο χωριό Σπήλι, του δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου οι γιατροί του είπαν ότι οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο του νησιού δεν ήταν όλοι εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί ζητούν τεστ για όλους τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους στον τουρισμό

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ελληνικού υπουργείου Υγείας για τη συνάντηση πανδημίας την Πέμπτη αναμένεται να προτείνει δύο τεστ Covid την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους που εργάζονται στον τουριστικό τομέα οπουδήποτε στη χώρα.

Η σύσταση θα απαιτήσει έναν αυτοέλεγχο και έναν γρήγορο έλεγχο την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες. Το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να δημοσιευτεί στην ψηφιακή πλατφόρμα Ergani του Υπουργείου Εργασίας.

Κικίλιας, Τσιόδρας για συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιώδρας, ο επικεφαλής ιολόγος του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο, το διοικητικό όργανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η κίνηση θεωρείται μέρος των εντατικοποιημένων προσπαθειών για την καταπολέμηση της αντοχής στα εμβόλια Covid-19, η οποία παραμένει ισχυρή μεταξύ των ομάδων της Εκκλησίας.

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ την Πέμπτη, ο Κικίλιας είπε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον» κάθε Έλληνα να εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Η Ελλάδα απέχει ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Οι αρχές θέλουν να επιτύχουν την ασυλία κατά του κορονοϊού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά σε περιοχές που είναι δημοφιλείς για τους τουρίστες, αλλά ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων απέχει πολύ από αυτό το όριο, το οποίο πολλοί ειδικοί έθεσαν στο 70% του πληθυσμού.

Η ζέστη κορυφώνεται την Πέμπτη

Ο καύσωνας που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 10 ημέρες προβλέπεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, φτάνοντας στους 43C σε ορισμένα σημεία της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo, η μέγιστη θερμοκρασία στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας θα φτάσει 41 έως 43 βαθμούς και 39 έως 41 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη, η υπηρεσία καιρού αναμένει 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου.